https://www.morepayroll.com/wp-content/uploads/2022/03/isbasi.png
6645 SAYILI

İşbaşı Eğitim Programı

6645 sayılı İşbaşı Eğitim Programını Tamamlayanların İstihdamına Yönelik Teşvik

Teşvik kapsamı “İşbaşı Eğitim Programını Tamamlayanlardır. Zira söz konusu düzenleme teşvikten yararlanabilmenin evvel şartı olarak işbaşı eğitimini tamamlayan işçilerin işe almasını öngörmektedir. Geçici 15. maddede teşvikten yararlanmak için işe alınan işçilerin aranan koşulları şu şekilde ifade edilmektedir: “ 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlardan Türkiye İş Kurumu tarafından 31.12.2016 tarihine kadar başlatılan işbaşı eğitim programlarını tamamlayanların; SGK işveren primi asgari ücret kadarı teşvik kapsamında hazinece ödenecektir.

İstihdam maliyetlerinin düşürülmesi ve nitelikli işgücü sağlanasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde önemli teşvikler uygulanıyor.

Aktif işgücü hizmetleri, gerek nitelikli istihdam artışının, gerekse de işverenlerin bu istihdam artışına katılımının sağlanması amacıyla yürütülmektedir. Dolayısıyla nitelikli işgücünün oluşturulmasında teorik eğitim için kurslar, pratik eğitim için işbaşı eğitim programları ve istihdamın sağlanması için de prim teşvikleri uygulanmaktadır.

İşbaşı eğitim programları, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin yine İŞKUR’a kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://www.morepayroll.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by More Payroll. All rights reserved.

Copyright by More Payroll. All rights reserved.